Σχολικές - Μαθητικές Εκδρομές

Οι συμμετέχοντες στις εκδρομές αυτές, ασφαλίζονται από τους οργανωτές ταξιδιωτικούς πράκτορες με ομαδικά ασφαλιστήρια συμβόλαια. Όταν λοιπόν συμβεί κάποιο ατύχημα ή μία αιφνίδια ασθένεια στους μαθητές ή και στους συνοδούς καθηγητές τα έξοδα που θα πραγματοποιηθούν για την αντιμετώπιση του περιστατικού που καλύπτει το συμβόλαιο, αποζημιώνονται από την ασφαλιστική εταιρία.

Τα συμβόλαια αυτά διαφέρουν στις παροχές και τα κεφάλαια. Ο κάθε ταξιδιωτικός πράκτορας συμφωνεί με μία ασφαλιστική εταιρία ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα που να προσφέρει στοιχειώδεις παροχές που να καλύπτουν την επίσκεψη ενός γιατρού στο ξενοδοχείο, κάποια έξοδα σε περίπτωση που συμβεί ένα ατύχημα για πιθανές εξετάσεις και ιατρικές πράξεις.

Τα συνήθη περιστατικά είναι κρυολογήματα και ιώσεις αλλά και μικροατυχήματα των παιδιών όταν στα παιχνίδια που σκαρώνουν με την αναμελιά που τα διακρίνει π.χ. γλιστρούν και σπρώχνονται. Είναι παιδιά σε μαθητική εκδρομή.

Η ασφάλιση είναι χρήσιμη αν όχι επιβεβλημένη γιατί με ένα χαμηλό κόστος, οι γονείς αποφεύγουν άλλα αναπάντεχα έξοδα.

Τελευταία Νέα 2012: Το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε απόφαση (2 Δεκ 2011) με την οποία καθορίζει το πλαίσιο μέσα στο οποίο γίνονται οι μαθητικές εκδρομές. Στο ίδιο καθορίζεται η σχέση ανάμεσα στο ταξιδιωτικό πράκτορα και το σχολείο στο οποίο ανατίθεται η όποια εκδρομή (Αμοιβαιες υποχρεώσεις και δικαιώματα). Είναι ένα σημαντικό βήμα αυτό το κανονιστικό πλαίσιο.
Επί πλέον ο ΗΑΤΤΑ (Εν Ελλάδι Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων) υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το Υπουργείο Παιδείας, ούτως ώστε να ελέγχονται οι εγκυρότητες των αδειών λειτουργίας των ταξιδιωτικών πρακτόρων αλλά και η εγκυρότητα των ασφαλιστηρίων συμβολαίων Επαγγελματικής Αστικής τους Ευθύνης καθώς και η προαιρετική ταιξιδιωτική ασφάλιση που τυχόν ζητείται από το σχολείο για ατυχηματικά ή άλλα περιστατικά που μπορεί να συμ,βούν στους ταξιδεύοντες μαθητές.

Την Υπουργική Απόφαση μπορείτε να την "κατεβάσετε" εδώ    Το μνημόνιο Συνεργασίας ΗΑΤΤΑ & Υπουργείου εδώ .

 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: Θέλω να πω τρία πράγματα σαν γονιός (με παιδιά που ταξίδεψαν και συμμετέχουν σε τέτοιες εκδρομές) και εξειδικευμένος επαγγελματίας ασφαλιστικός σύμβουλος στο τομέα αυτό. [πάνω από 35.000 ταξιδιώτες ασφαλίζονται κάθε χρόνο μέσα από τις συνεργασίες μου].

1)      Να ελέγχετε την υγεία των παιδιών πριν την έναρξη της εκδρομής. Από το φόβο μην χάσουν τη περιπέτεια της εκδρομής τα παιδιά αποσιωπούν ότι «δεν είναι καλά» . Ουσιαστικά ξεκινούν την εκδρομή τους ήδη άρρωστα, βάζοντας σε περιπέτειες συνοδούς και συμμαθητές που μπορεί να τους «κολλήσουν».

2)      Για ταξίδια στο εξωτερικό εάν υπάρχει ο χρόνος καλό είναι να τους εκδώσετε την Ευρωπαϊκή Κάρτα ασφάλισης (από το Κοινωνικό σας Ταμείο). Λεπτομέρειες, εδώ .

3)       Μερικοί γονείς από το φόβο του «κοινωνικού αποκλεισμού» αποσιωπούν προϋπάρχουσες, χρόνιες ή συγγενείς παθήσεις, αλλεργίες κ.α. των παιδιών τους. Μερικές φορές η κατάσταση του παιδιού επιδεινώνεται άσχημα στην εκδρομή και μπορεί να απαιτείται  ειδική φροντίδα και αγωγή. Πιστεύω ότι επιβάλλεται οι συνοδοί και οι οργανωτές να είναι ενήμεροι του ιστορικού των παιδιών, για το καλό των ίδιων. Να θυμίσω ότι η ιδιωτική ταξιδιωτική ασφάλιση δεν αποζημιώνει στη περίπτωση: χρόνιας ή συγγενούς πάθησης και κάθε προϋπάρχουσας κατάστασης από την έναρξη του ταξιδιού.

 ΥΓ: Διαβάστε εδώ την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας σχετική με τις σχολικές - μαθητικές εκδρομές και τη "γρίππη των χοίρων" (Η1Ν1). 

Ένα εξαιρετικό πρόγραμμα ταξιδιωτικής ασφάλισης μαθητικών - σχολικών εκδρομών είναι το GLOBY SCUOLA της Mondial Assistance. Προσφέρει πάρα πολλές και ουσιαστικές καλύψεις στους εκδρομείς μαθητές και στους εκπαιδευτικούς συνοδούς τους γαι μόλις 10€ το άτομο.
Ισχύει για ταξίδια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό διάρκειας μέχρι και 1 μήνα.

 

Με εκτίμηση & αγάπη

 

ts final10.jpg

Επενδύσεις - Συντάξεις - Ασφάλειες

 

 

 

 

 

 

 

Συνεργάτες


Eurelpir_logomaPOLARIS0AEDAKlogo

Η αναδημοσίευση (ολική ή μερική), η περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσο  (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοστατικό, ηχογράφησης ή άλλο): ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ άνευ προηγουμένης γραπτής αδείας του διαχειριστού του www.travelsafe.gr  σύμφωνα με τη κείμενη  Ελληνική νομοθεσία και τους εν Ελλάδι ισχύοντες νόμους του διεθνούς δικαίου.