Σύνταξη: Η Ιθάκη μας

Μετά από αγώνα και σκληρή δημιουργική εργασιακή προσπάθεια ετών, φτάνουμε στη 3η ηλικία.
Είναι η συνταξιοδότηση, η «Ιθάκη» μας. Εκεί γύρω στα 65 (σε λίγο και στα 70) έρχεται η ώρα να «απολαύσουμε»...
Να απολαύσουμε τι και πως , όταν η νεότητα μας έχει φύγει, η σφριγηλότητα του σώματος είναι αποτυπωμένη σε παλιές φωτογραφίες, ενώ η υγεία μας απαιτεί συχνό και δαπανηρό «
service»...

Τότε, με μία σύνταξη πολύ μικρότερη από το χθεσινό μισθό, μη εργαζόμενοι, σε μία καθημερινότητα με πολύ διαθέσιμο χρόνο, θα μπορούμε να θέλουμε και να πραγματοποιούμε (ταξίδια,
hobbies κτλ) ή μόνο να επιθυμούμε... γιατί  «τα λεφτά δε φτάνουν» ;;

Τι θα είμαστε τότε;  «Κοτσανάτοι» και «καλοστεκούμενοι κύριοι» ή απλώς «γεροντάκια»;; Η διαφορά του χαρακτηρισμού οφείλεται αποκλειστικά στα εισοδήματα τους...

 Ο μόνος τρόπος που η ανθρωπότητα έχει επινοήσει για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης είναι η αποταμίευση και η επένδυση μέσα από την ασφάλιση. Αυτό σημαίνει ότι τότε που παράγουμε εισοδήματα θα πρέπει απαρέγκλιτα να βάζουμε «στη πάντα» και να τα ξεχνάμε. Να αφήνουμε αυτές τις οικονομίες να «αυγαταίνουν».

 Μόνο έτσι μπορεί ο άνθρωπος να δημιουργήσει το απαιτούμενο απόθεμα για τότε που δεν θα μπορεί ή πρέπει να εργάζεται. Το παγκόσμιο πρόβλημα και τη λύση του έχω περιγράψει εδώ.

 Η μόνη αξιόπιστη λύση είναι η ασφάλιση με ένα συνταξιοδοτικό συμβόλαιο. Καταβάλλετε τα ασφάλιστρα τότε που έχετε εισοδήματα από την εργασίας σας και χρόνο μπροστά σας, για να έχετε εισοδήματα και κεφάλαια, τότε που δεν θα εργάζεστε.

 Το σημαντικότερο από όλα είναι να πάρει κάποιος την απόφαση όσο νωρίτερα γίνεται.
Ο Χρόνος είναι σύμμαχος ή εχθρός  μας ανάλογα με τις επιλογές μας.

 

 Τράπεζα ή Ασφάλεια; Το κλασικό δίλλημα του προβληματισμένου υποψήφιου που θέλει να πάρει μια σοβαρή απόφαση για το πού θα βάλει τις αποταμιεύσεις του για το μέλλον.
Η επιχειρηματολογία είναι υπέρ του προγράμματος από Ασφαλιστική εταιρεία. Οι ίδιες οπι τράπεζες κατευθύνουν τον ενδιαφερόμενο στον "ασφαλιστικό τους συνεργάτη". 
Πέραν των άλλων θα τον βρείτε μόνο στη Τράπεζα Δευτέρα με Παρασκευή.

Σε αντιδιαστολή με τα κοινωνικά ταμεία, στην ιδιωτική ασφάλιση υπάρχουν σημαντικές διαφορές:
Ο συνταξιοδοτικός λογαριασμός είναι ατομικός. Διαλέγεις εσύ πότε θέλεις να συνταξιοδοτηθείς. Εσύ αποφασίζεις τι ποσό θέλεις να αποταμιεύεις και ποιά σύνταξη θα πάρεις.
Επιλέγεις πως θέλεις να πληρώνεις . Ακόμη ο ασφαλισμένος μπορεί να κάνει έκτακτες καταβολές και να ενισχύει τις καταθέσεις του. Επίσης μπορεί να συμμετέχει ενεργά στη διαχείριση των χρημάτων του, ανάλογα με το εκάστοτε οικονομικό περιβάλλον.
Είναι ακόμη σημαντικό ότι το συνταξιοδοτικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο μπορεί να εξαγοραστεί, να ενεχυριαστεί ή και να εκχωρηθεί και ο ασφαλισμένος  να δανειστεί το κεφάλαιο που σχηματίστηκε ώστε να συνεχίζει την ασφάλιση του. Είναι χρήματα του καταθέτη είναι δικά του και μπορεί να τα διαχειριστεί όπως ο ίδιος κρίνει.

Έτσι κάποιος που αποφασίζει να δημιουργήσει ένα συνταξιοδοτικό απόθεμα, μπορεί:

Να κατά θέσει μία φορά ένα ποσό. (Εφ άπαξ καταβολή)
Να καταθέτει κάθε χρόνο ένα ποσό (Περιοδική καταβολή σταθερή)
Να αυξάνει τη κατάθεση του σταθερά κάθε χρόνο π.χ. 3% για να καταπολεμά τον πληθωρισμό. (Περιοδική και αυξανόμενη).
Να διαλέγει που θα τοποθετούνται τα χρήματα του (Σε σταθερές αξίες πχ ομόλογα, σε μετοχικές αξίες μέσω αμοιβαίων κεφαλαίων, ή σε συνδυασμό) και να αποφασίζει για τη προοπτική της απόδοσης του λογαριασμού του.

Επικοινωνήστε μαζί μου. Χωρίς καμία υποχρέωση στο πρόσωπο μου, μπορούμε να δούμε μαζί το σχεδιασμό της δικής σας «Ιθάκης»!

(*) Τα παραδείγματα βασίζονται στο πρόγραμμα "Ισόβια Σύνταξη" της Ευρωπαϊκής Πίστης.

 

ts final10.jpg

Συντάξεις – Επενδύσεις - Ασφάλειες

 

Συνεργάτες


mapir_logoAEDAKlogoEurelPOLARIS0

Η αναδημοσίευση (ολική ή μερική), η περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσο  (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοστατικό, ηχογράφησης ή άλλο): ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ άνευ προηγουμένης γραπτής αδείας του διαχειριστού του www.travelsafe.gr  σύμφωνα με τη κείμενη  Ελληνική νομοθεσία και τους εν Ελλάδι ισχύοντες νόμους του διεθνούς δικαίου.