Η ΖΩΗ ΣΑΝ ΤΑΞΙΔΙ

 

"Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη,
να εύχεσαι να ναι μακρύς ο δρόμος" ...

                                                                                                   από την "Ιθάκη" του Κ.Π. Καβάφη)  

 

Η Ζωή μας απ την αρχή μέχρι το τέλος της είναι ένα μεγάλο ταξίδι, μιά πολύχρονη εκστρατεία με απώτερο σκοπό τη κατάκτηση της ευτυχίας, της οικονομικής ανεξαρτησίας, της υλοποίησης των οραμάτων που ο καθένας μας ατομικά επιδιώκει να πραγματώσει. Στη διάρκεια της εργαζόμαστε, επιχειρούμε, αγωνιζόμαστε, με σκοπό κάποια μέρα να φτάσουμε στην Ιθάκη μας.
Στη προσπάθεια διατήρησης και βελτίωσης του βιοτικού του επιπέδου, ο άνθρωπος στη σύγχρονη κοινωνία βρίσκεται  αντιμέτωπος με το μεγάλο και πανανθρώπινο οικονομικό πρόβλημα.

Το οικονομικό πρόβλημα πηγάζει από το κύριο συστατικό της ζωής του ανθρώπου - το χρόνο και είναι απλό: Ενώ καταναλώνουμε σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας, εργαζόμαστε και παράγουμε εισοδήματα για ένα πολύ μικρότερο διάστημα.

Το παρακάτω γράφημα δείχνει παραστατικά τη λειτουργία του ανθρώπου σαν καταναλωτή και παραγωγού εισοδημάτων στη διάρκεια της ζωής του.  

oikon provl 0170.jpgΜε λίγα λόγια ο άνθρωπος στην περιορισμένη παραγωγική περίοδο της ζωής του πρέπει:

Να αποταμιεύει για να καλύπτει τις μελλοντικές οικονομικές ανάγκες μιάς ζωής πολύ μεγαλύτερης διάρκειας:

  • Για τότε που δεν θα εργάζεται (Γεράματα ή και Ανεργία)
  • Για τις ανάγκες της οικογένειας του (πχ σπουδές παιδιών, αγορά κατοικίας)
  • Έκτακτες περιστάσεις που για να ξεπεραστούν απαιτούνται σοβαρά κεφάλαια (Πρόωρος Θάνατος, Βλάβη της Υγείας, Ατυχήματα, Καταστροφή Περιουσιακών Στοιχείων)

Είναι αναπόφευκτο - σχεδόν μοιραίο - να έλθει αντιμέτωπος με κινδύνους και ζημιογόνα περιστατικά που για τον ίδιο και τη περιουσία του θα έχουν δυσμενείς οικονομικές και όχι μόνο επιπτώσεις. Η συμπαράσταση των συγγενών, των φίλων και του κοινωνικού συστήματος μπορεί να απαλύνουν αλλά δεν θα λύσουν τέτοιες καταστάσεις.
Τα αμείλικτα ερωτήματα που μπαίνουν σε κάθε άνθρωπο είναι:

  • Θα μπορέσει εργαζόμενος να αποταμιεύσει ένα επαρκές χρηματικό ποσό που να του εξασφαλίζει μια αξιοπρεπή ζωή στα γεράματα ή σε έκτακτες και απρόβλεπτες περιστάσεις;
  • Το ποσό αυτό θα είναι τόσο μεγάλο για να καλύψει όλες αυτές τις ανάγκες;

Απαντώ απερίφραστα: «ΝΑΙ, σίγουρα και εγγυημένα ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ», αλλά ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ από το θεσμό της ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ.

ts final05c.png

 


 


Your trusted partner in Travel & Life

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνεργάτες


Eurelpir_logomaPOLARIS0AEDAKlogo

Η αναδημοσίευση (ολική ή μερική), η περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσο  (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοστατικό, ηχογράφησης ή άλλο): ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ άνευ προηγουμένης γραπτής αδείας του διαχειριστού του www.travelsafe.gr  σύμφωνα με τη κείμενη  Ελληνική νομοθεσία και τους εν Ελλάδι ισχύοντες νόμους του διεθνούς δικαίου.