Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Υγείας

 "Ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης ασθένειας"

eu_health_card_front.jpg eu_health_card_back.jpg

 

 Προσφέρω εργασία

 Αντικείμενο & Προϋποθέσεις
Βιογραφικό (για συμπλήρωση)
Επικοινωνία

 

 

 

 

 

 

 

Τα προγράμματα των ασφαλιστικών εταιριών εξαιρούν: προϋπάρχουσες ασθένειες, χρόνιες και συγγενείς παθήσεις.

Ακριβώς για τον λόγο αυτό θέλω ν’ αναφερθώ στην «Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας», την οποία εκδίδει κατόπιν αιτήματος ο φορέας της κοινωνικής μας ασφάλισης. Αρκεί να έχουμε θεωρήσει το βιβλιάριο της κοινωνικής μας ασφάλισης.

Η «Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας» ουσιαστικά  πιστοποιεί την υπαγωγή του κατόχου της στο σύστημα ασφάλισης υγείας σε ένα κράτος μέλος της Ε.Ε. και επιτρέπει την άμεση λήψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στη προσωρινή χώρα διαμονής.
Εάν αρρωστήσετε ξαφνικά ή συμβεί κάποιο ατύχημα κατά τη διάρκεια της προσωρινής παραμονής σας σε άλλο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εσείς και τα μέλη της οικογένειάς σας δικαιούστε την απαραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Με τον όρο «απαραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη» νοείται το σύνολο της ιατρικής φροντίδας που πρέπει να σας προσφερθεί ώστε να μην αναγκαστείτε να επιστρέψετε εσπευσμένα στη χώρα διαμονής σας προκειμένου να λάβετε την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που χρειάζεστε

Ακόμη και εάν δεν την έχετε μαζί σας (ή κάποιο ισοδύναμο έγγραφο), εξακολουθείτε να δικαιούστε άμεσης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, αλλά μπορεί να σας ζητηθεί να καταβάλετε το πλήρες αντίτιμο των υπηρεσιών που σας παρασχέθηκαν. Ωστόσο, μπορείτε να αποζημιωθείτε από το δικό σας κοινωνικό ταμείο αφού πρώτα υποβάλετε τα σχετικά τιμολόγια. Θα σας επιστραφεί το ποσό που καταβάλατε αφού αφαιρεθεί το ποσοστό συμμετοχής που εφαρμόζεται στη χώρα όπου σας παρασχέθηκε η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης υγείας δεν θεμελιώνει κανένα δικαίωμα άμεσης επιστροφής των εξόδων ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε περίπτωση που μεταβαίνετε στο εξωτερικό ειδικά για το αυτό σκοπό.

Όπως αντιλαμβάνεστε επιβάλλεται να έχετε τη κάρτα, εφ όσον ταξιδεύετε στο έδαφος της Ε.Ε., κυρίως εάν υποφέρετε από κάποια χρόνια πάθηση, ή πρόσφατα η υγεία σας κλονίστηκε με αποτέλεσμα να χρειαστείτε φαρμακευτική αγωγή, εξετάσεις κτλ. Να θυμίσω οτι η κάρτα δεν εξασφαλίζει τον άμεσο επαναπατρισμό. Αυτό σημαίνει οτι πρέπει να είμαστε βέβαιοι οτι  "είμαστε καλά" πριν πάρουμε την απόφαση να ταξιδέψουμε.

Για να λειτουργήσει η κάρτα θα πρέπει η "απαραίτητη ιατρική φροντίδα" να παρασχεθεί από κρατικούς γιατρούς στα κρατικά νοσοκομεία ή και στα εξωτερικά τους ιατρεία.

 

Αυτό σημαίνει οτι για απλά περιστατικά που χρειάζεται όμως να κληθεί τη νύχτα κάποιος γιατρός στο ξενοδοχείο (δηλ. ιδιώτης) η κάρτα είναι άνευ αντικρύσματος.

 

-----------------
Σχετικά Θέματα:

 


 

Συνεργάτες


EurelPOLARIS0AEDAKlogopir_logoma

Η αναδημοσίευση (ολική ή μερική), η περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται σε αυτόν τον ιστότοπο με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσο  (ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοστατικό, ηχογράφησης ή άλλο): ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ άνευ προηγουμένης γραπτής αδείας του διαχειριστού του www.travelsafe.gr  σύμφωνα με τη κείμενη  Ελληνική νομοθεσία και τους εν Ελλάδι ισχύοντες νόμους του διεθνούς δικαίου.