Ταξιδιωτική ασφάλιση: Better safe, than sorry...

 

Όσοι αποφασίζετε να ταξιδέψετε χωρίς ταξιδιωτική ασφάλιση, καλό είναι να γνωρίζετε τα προνόμια που σας παρέχει στο εξωτερικό (Ευρωπαϊκή Ένωση) το κοινωνικό σας ταμείο.  

Στην ιδιωτική ασφάλιση, τα συμβόλαια υγείας προβλέπουν τη κάλυψη σας και για νοσηλείες στο εξωτερικό. Αποζημιώνουν όμως κατά κανόνα απολογιστικά. Δηλαδή η ασφαλιστική  σας εταιρία θα αποζημιώσει μόνο αφού της προσκομίσετε τους εξοφλημένους λογαριασμούς.


Όταν λοιπόν μας συμβεί «κάτι» εκτός Ελλάδας πρέπει:

α) Να πληρώσουμε όλα τα έξοδα.

β) Να προσκομίσουμε στον ασφαλιστικό μας φορέα (κρατικό ή ιδιωτικό) όλα τα σχετικά έγγραφα, ήτοι: Διαγνώσεις, εξετάσεις,συνταγογραφήσεις, τιμολόγια, κτλ, αφού πρώτα τα έχουμε θεωρήσει στην πλησιέστερη προξενική αρχή.

γ) Τα έγγραφα πρέπει να μεταφραστούν από την υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών (χρέωση  14 – 17€ τη σελίδα για ευρωπαϊκές γλώσσες). Πόσες θα έχουνμαζευτεί άραγε;; Παραλαβ�� μετά από 10 περίπου εργάσιμες. Εάν βιάζεστεγια να αποζημιωθείτε νωρίτερα, το  επίσημο «γρηγορόσημο» είναι + 50%. Πόσο κοστίζουν τα μεταφραστικά από γλώσσες εξωτικών χωρών (πχ Ταϊλάνδη, Φιλιππίνες), δεν γνωρίζω.

Λαμβάνοντας υπ όψιν το υψηλό κόστος των υπηρεσιών υγείας στο εξωτερικό - ειδικά σε χώρες όπως Η.Π.Α. & Καναδάς - κατά τη ταπειν�� μου άποψη - η ταξιδιωτικ�� ασφάλιση είναι επιβεβλημένη σε όποια χώρα και να ταξιδέψουμε, έχουμε - δεν έχουμε συμβόλαιο υγείας.

Συμπέρασμα: Η ταξιδιωτικ�� ασφάλιση συμφέρει

1) Κοστίζει ελάχιστα σε σχέση με τις οικονομικές συνέπειες που μπορεί να έχει το πιο μικρόατύχημα και η πιό απλ��αδιαθεσία στο εξωτερικό.

2) Προσφέρει περισσότερες και εξειδικευμένες υπηρεσίες που δεν προβλέπονται συν��θως από τα ατομικά μας συμβόλαια.

3) Καλύπτει άμεσα και επιτόπια πολλά έξοδα χωρίς να βάλουμε κι άλλο το χέρι στη τσέπη.

4) Αποφεύγουμε την γραφειοκρατία εντός και εκτός Ελλάδας.

5) Δεν πληρώνουμε μεταφραστικά!!

Εδώ αναφέρθηκα μόνο στο κομμάτι που αφορά την υγεία - το πολυτιμότερο μας αγαθό - χωρίς να αναφερθώ καθόλου σε τόσα άλλα που μπορεί να μας συμβούν σ΄ένα ταξίδι (Απώλεια / κλοπ�� ταξιδιωτικών εγγράφων �� χρημάτων, εμπλοκ�� μας με τον Νόμο της χώρας που επισκεπτόμαστε και πολλά άλλα). Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε οτι με ένα τηλεφώνημα θα μπορέσει κάποιος να παρέμβει για εμάς και να μιλάει τη γλώσσα μας... 

 

---------------------

Σχετικά Θέματα:

1) Ευρωπαϊκ�� κάρτα ασφάλισης ασθένειας                                                         

2) Ατομικά προγράμματα ταξιδιωτικ��ς ασφάλισης

3) Εταιρικά προγράμματα ταξιδιωτικ��ς ασφάλισης

4) Ετ��σια προγράμματα ταξιδιωτικ��ς ασφάλισης

5) Ποιά και πως να διαλέξω;                              ts final10.png

 

Προσφέρω εργασία: Αντικείμενο & Προϋποθέσεις  Βιογραφικό (για συμπλ��ρωση)  Επικοινωνία 

 

 

Συνεργάτες


maEurelpir_logoAEDAKlogoPOLARIS0
Better View With